Gospodarstwo Rolne Ślesin
ul. Dworcowa 35
89-121 Ślesin
kontakt@spizarniahrabiny.pl
zamowienia@spizarniahrabiny.pl
tel. 785 880 763, 515 241 075

Ser Ślesiński z czarnuszką – Elegancki i dostojny. Taki jest Ser Ślesiński z dodatkiem czarnuszki. Charakterystyczne czarne kropeczki nadają serowi wykwintny smak. Jednakże prawdziwe bogactwo czarnuszki ukryte jest w jej niezwykłych właściwościach prozdrowotnych. Przyprawa wzmacnia układ odpornościowy oraz wykazuje działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto pomaga pozbyć się nadciśnienia. Po prostu samo zdrowie, i jak smakuje!
Ser Ślesiński z czosnkiem niedźwiedzim – Czosnek niedźwiedzi zwany czasem cebulą czarownic ma iście czarodziejskie właściwości. Krótko mówiąc: oczyszcza, wzmacnia i leczy, a do tego po zjedzeniu nie pozostawia charakterystycznego czosnkowego zapachu. Ser z czosnkiem niedźwiedzim polecamy dla zdrowotności, ale także dlatego bo doskonale smakuje!
Ser Hrabiny – jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać przez minimum trzy miesiące w piwnicach folwarcznych. Unikalny klimat naszej dojrzewalni sprawia, że w tym czasie nabiera on szlachetnego smaku oraz intensywnego aromatu.
Ser Ślesiński z suszonymi pomidorami i chili – odważne połączenie delikatnego, śmietankowego sera z odpowiednio dobraną porcją suszonych pomidorów, chili, oregano i czosnku! Ta niecodzienna mieszanka to propozycja dla miłośników mocniejszych wrażeń smakowych. Chwilę po degustacji poczujecie ostrą nutę znajdującego się tutaj chili.
Ser wędzony „Ślesiniak” – dojrzewający ser podpuszczkowy. Wędzimy go zgodnie z tradycją w dymie z drewna dębowego lub olchowego. Po kilku godzinach delikatnego wędzenia ser nabiera wyjątkowego smaku i rumianych kolorów. Okopcony naturalnym dymem będzie doskonałym uzupełnieniem wielu kulinarnych pomysłów.