ul. Biskupa Kozala 4/17
85-809 Bydgoszcz
tel. 795 077 005

Żywności, Izrael Pakiety Wycieczek, Pakiety Wycieczek

Gospodarstwo rolne prowadzone jest metodami ekologicznymi od 2001 roku. Otulone z jednej strony lasem, z bogactwem flory i fauny jest doskonałym miejscem na bezkrwawe łowy. Ze starych odmian jabłoni wytwarzany jest ocet. Poza tym powstają octy z gruszek ulęgałek, pigwowca japońskiego i derenia. Octy nie są klarowane. Po odpowiednio długim czasie są zlewane znad owoców. Ponadto w gospodarstwie wytłacza się sok z derenia. Po dodaniu niewielkiej ilości cukru stanowi doskonałą bazę do nalewki, tzw. Dereniówki. Poza tym uprawiam czarny bez, dziką różę, głóg, czarną porzeczkę, zboża i rośliny oleiste. Pasja i różnorodność to przyprawa i tajemny składnik moich wyrobów.

Ze starych odmian jabłoni wytwarzany jest ocet z jabłek, musy, susz a z małych jabłek kandyzowane owoce. Czarny bez, dzika róża, głóg, porzeczka, gruszka ulęgałka zamienia się w dżemy, syropy, soki, galaretki, susze. Zboża w niewielkiej części stają się kaszą lub mąką, z lnu powstaje olej.