Guss Anna
Bralewnica 7
89-506 Kęsowo
tel. 539 962 171

W gospodarstwie Anny Guss z Bralewnicy sery produkowane są od 2015 roku i sprzedawane w ramach rolniczego handlu detalicznego. Zaczynając swoją przygodę z serami szukała przepisów w internecie, potem trafiła do ośrodka doradztwa rolniczego i brała udział kursach serowarskich oraz wyjazdach studyjnych. Udoskonalając swoje umiejętności i pozyskane przepisy stworzyła własną ofertę, która wyróżnia się jakością.

ser „Borowiaczek” wędzony- jest to ser podpuszczkowy, parzony (typu gołka), wędzony na drewnie olchowo-owocowym

serek „Agatta” czerwony – serek kwasowo-podpuszczkowy (kanapkowy), w posypce z ziół (papryczka chilli, pomidory, czosnek, cebula, pieprz biały i pietruszka)

serek „Agatta” zielony – serek kwasowo-podpuszczkowy (kanapkowy), w posypce z ziół (czosnek, cebula, pietruszka, oregano oraz pieprz biały)